Pırasa Mıhlama

Cevapla
Kullanıcı avatarı
ZüMRa
süper vip
süper vip
Mesajlar: 485
Kayıt: Sal Ara 23, 2014 11:55 pm

Pırasa Mıhlama

Mesaj gönderen ZüMRa » Prş Haz 11, 2015 9:10 pm

Pırasa Mıhlama
Malzemeler
► 1 adet yeşil soğan
►2 adet ince pırasa
►2 tatlı kaşığı bitkisel margarin (veya tereyağı)
► 1 su bardağı süt
► 1 çay kaşığı tuz, karabiber
► 5 adet yumurta
Pırasa Mıhlama Tarifi:
Yeşil soğan ve pırasalar ayıklanıp, sararmış kısımları atılır ve yıkanır. Sonra ince ince doğranır. Şimdi geniş bir tavada yağ eritilir ve soğanla pırasa birlikte
Resimlerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
eklenerek orta ateşte 5 dakika kavrulur. Sonra süt ilave edilir. Kapak örtülür ve kısık ateşte 20-25 dakika pırasalar iyice yumuşayıncaya dek pişirilir. Kapak açılır, tuz ve karabiber eklenerek, karıştırılır. Kaşıkla 5 adet çukur yuva hazırlanır. Bu yuvalara yumurtalar kırılır ve tekrar kapatılarak, yumurtaların üzerine de beyaz bir tabaka oluşuncaya kadar pişirilir. Ocaktan alıp, üzerine isterseniz kırmızı pul serpin ve sıcak olarak servise sunun
Resim


Resim

Kullanıcı avatarı
GizemLi
süper vip
süper vip
Mesajlar: 1503
Kayıt: Pzr Ara 21, 2014 7:18 pm

Re: Pırasa Mıhlama

Mesaj gönderen GizemLi » Cum Haz 12, 2015 6:03 am

zümram emeğine sağlıkkkk harika tarifler için tşklerr

Kullanıcı avatarı
Minik SeRCe
Yonetici
Yonetici
Mesajlar: 10022
Kayıt: Çrş Kas 05, 2014 8:43 pm

Re: Pırasa Mıhlama

Mesaj gönderen Minik SeRCe » Cum Haz 12, 2015 12:40 pm

Resim
Resim

Kullanıcı avatarı
ZüMRa
süper vip
süper vip
Mesajlar: 485
Kayıt: Sal Ara 23, 2014 11:55 pm

Re: Pırasa Mıhlama

Mesaj gönderen ZüMRa » Pzr Haz 14, 2015 12:29 pm

Gamzemm Sercem tskler okuyan gözlerinize saglikk

Mihlamayi bi kez karadenizli arkadasimda yedim begenmistim bu prasaliyida merak ediyorumm arkadasima anlatimde yapsin:))
Resim


Resim

Kullanıcı avatarı
•PicaChu•
vip Üye
vip Üye
Mesajlar: 104
Kayıt: Pzr Şub 22, 2015 3:00 am

Re: Pırasa Mıhlama

Mesaj gönderen •PicaChu• » Pzr Haz 14, 2015 1:48 pm

paylastiginiz icin tesekkürler :526888:

Cevapla

“Sebze yemekleri” sayfasına dön